
Potrebujeme:
Ingrediencie:
- 200 g kuracie prsia najemno nakrájané
- 1 čili pasty
- Ryžové rezance
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 100 g sójových klíčkov
- 2 PL slnečnicového oleja
- 2 PL Pad Thai omáčky
- 1-2 PL svetlej sójovej omáčky
- 1-2 PL rybacej omáčky
- cesnak, mrkva, koriander
- 1 limetka
- 30-50 g opečených arašidov, nasekané nahrubo
Na Omáčku:
- 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
- 2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 1 polievková lyžica čili omáčky
- 3 polievkové lyžice tamarindu rozpustené v šálke teplej vody
- Štipka mleté biele korenie

Na prípravu:
TianTan - Vermicelli
Postup:
Rezance namočíme do vlažnej vody a necháme ich namočené po dobu 15-20 minút.
Cesnak nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame najemno, mrkvu, nakrájame na jemné prúžky,
Na Pad Thai omáčku zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame, aby sa rozpustil tamarind a hnedý cukor
Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme olej a za krátko čili pastu. Opekáme asi 1 minútu. Následne pridáme cesnak a polovicu zmesi jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme 1-2 minúty na woku.
Po minúte miešania pridáme kuracie mäso, rybiu a sójovú omáčku. Spolu opražíme a pridáme ešte zeleninu. Miešame spolu ďalšiu minútu.
Teraz pridáme rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spiekli dohromady a chute sa tak spojili.
Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky, koriander a premiešame. Zalejeme Pad Thai omáčkou, premiešame a po 3-5 minút odložíme z ohňa.
Hotové Pad Thai dáme na tanier, posypeme nasekanými arašidmi a pokvapkáme limetkovou šťavou. Kuracie mäso sa dá nahradiť krevetami alebo pre vegetariánov ho môžete nahradiť tofu.
Rezance namočíme do vlažnej vody a necháme ich namočené po dobu 15-20 minút.
Cesnak nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame najemno, mrkvu, nakrájame na jemné prúžky,
Na Pad Thai omáčku zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame, aby sa rozpustil tamarind a hnedý cukor
Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme olej a za krátko čili pastu. Opekáme asi 1 minútu. Následne pridáme cesnak a polovicu zmesi jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme 1-2 minúty na woku.
Po minúte miešania pridáme kuracie mäso, rybiu a sójovú omáčku. Spolu opražíme a pridáme ešte zeleninu. Miešame spolu ďalšiu minútu.
Teraz pridáme rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spiekli dohromady a chute sa tak spojili.
Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky, koriander a premiešame. Zalejeme Pad Thai omáčkou, premiešame a po 3-5 minút odložíme z ohňa.
Hotové Pad Thai dáme na tanier, posypeme nasekanými arašidmi a pokvapkáme limetkovou šťavou. Kuracie mäso sa dá nahradiť krevetami alebo pre vegetariánov ho môžete nahradiť tofu.