Pad Thai

Pad Thai

Potrebujeme:

Ingrediencie:

  •      200 g kuracie prsia najemno nakrájané
  •      1 čili pasty
  •      Ryžové rezance
  •      1 zväzok jarnej cibuľky
  •      100 g sójových klíčkov
  •      2 PL slnečnicového oleja
  •      2 PL Pad Thai omáčky
  •      1-2 PL svetlej sójovej omáčky
  •      1-2 PL rybacej omáčky
  •      cesnak, mrkva, koriander
  •      1 limetka
  •      30-50 g opečených arašidov, nasekané nahrubo

Na Omáčku:

  •      2 polievkové lyžice rybacej omáčky
  •      2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
  •      2 polievkové lyžice hnedého cukru
  •      1 polievková lyžica čili omáčky
  •      3 polievkové lyžice tamarindu rozpustené v šálke teplej vody
  •      Štipka mleté biele korenie
Pad Thai

Postup:


Rezance namočíme do vlažnej vody a necháme ich namočené po dobu 15-20 minút. 

Cesnak nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame najemno, mrkvu, nakrájame na jemné prúžky, 

Na Pad Thai omáčku zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame, aby sa rozpustil tamarind a hnedý cukor

Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme olej a za krátko čili pastu. Opekáme asi 1 minútu. Následne pridáme cesnak a polovicu zmesi jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme 1-2 minúty na woku.

Po minúte miešania pridáme kuracie mäso, rybiu a sójovú omáčku. Spolu opražíme a pridáme ešte zeleninu. Miešame spolu ďalšiu minútu.

Teraz pridáme rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spiekli dohromady a chute sa tak spojili. 

Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky, koriander a premiešame. Zalejeme Pad Thai omáčkou, premiešame a po 3-5 minút odložíme z ohňa.

Hotové Pad Thai dáme na tanier, posypeme nasekanými arašidmi a pokvapkáme limetkovou šťavou. Kuracie mäso sa dá nahradiť krevetami alebo pre vegetariánov ho môžete nahradiť tofu.

Rezance namočíme do vlažnej vody a necháme ich namočené po dobu 15-20 minút. 

Cesnak nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame najemno, mrkvu, nakrájame na jemné prúžky, 

Na Pad Thai omáčku zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame, aby sa rozpustil tamarind a hnedý cukor

Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme olej a za krátko čili pastu. Opekáme asi 1 minútu. Následne pridáme cesnak a polovicu zmesi jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme 1-2 minúty na woku.

Po minúte miešania pridáme kuracie mäso, rybiu a sójovú omáčku. Spolu opražíme a pridáme ešte zeleninu. Miešame spolu ďalšiu minútu.

Teraz pridáme rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spiekli dohromady a chute sa tak spojili. 

Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky, koriander a premiešame. Zalejeme Pad Thai omáčkou, premiešame a po 3-5 minút odložíme z ohňa.

Hotové Pad Thai dáme na tanier, posypeme nasekanými arašidmi a pokvapkáme limetkovou šťavou. Kuracie mäso sa dá nahradiť krevetami alebo pre vegetariánov ho môžete nahradiť tofu.