
Potrebujeme:
250 g mäsa na hovädzí vývar (rebrá alebo ohánky morková kosť), 400 g hovädzieho mäsa do polievky (falošná sviečková), 3 hviezdy badiánu (na 1 l vývaru 1 kus), 2 kusy kardamonu čierneho, 20 guličiek celého čierneho korenia, 2 hrebíčky, 2 ks celej škorice, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50 g zázvoru, 15 g soli, 50 g cukru, 1 lyžica rybacej omáčky

Do polievky:
1 červená cibuľa, 50 g klíčkov mungo, 2 jarné cibuľky, 4 malé chilli papričky, 50 g širokých ryžových rezancov Pho, 1 limetka, vietnamské bylinky: 4 listy koriandra, zväzok koriandra, zväzok perily červenej, zväzok perily zelenej, vietnamská bazalka
Postup:
1. Mäso do polievky očistite a uložte do mrazničky, aby sa vám potom lepšie krájalo na tenké plátky.
2. Hovädzie mäso na vývar a morkovú kosť, umytú a prekrojenú cibuľu na 1/2 (môže byť aj so šupkou), badián, kardamon, škoricu, zázvor nakrájaný na plátky a klinček spoločne pečte v rúre na vyhriatej na 270°C cca 10 minút. Zelenina a korenie vďaka tomu uvoľní chuť aj vôňu. Môžete všetko miesto pečenia v rúre osmažiť na panvici.
3. Potom pridajte soľ, cukor, rybaciu omáčku, podlejte všetko vodou a nechajte minimálne 2 hodiny tiahnuť na miernom plameni. Čím dlhšie, tým bude vývar silnejší a budete mať krajšiu farbu. Na začiatku zbierajte penu, aby ste vývar zbavili nečistôt. Čím dlhšie vývar varíte, tým viac ho musíte podlievať vodou.
4. Až bude vývar hotový, sceďte ho a dochuťte soľou a čiernym korením.
5. Vychladnuté mäso do polievky nakrájajte na čo najtenšie plátky. Mäso nakrájajte vždy cez vlákna.
6. Ryžové rezance pripravte podľa návodu na obale a pred podávaním sceďte.
7. Bylinky nasekajte bez stonky. Jarnú cibuľku, červenú cibuľu a chilli papričky nakrájajte na jemno.
8. Na dno misky dajte obe cibuľky, chilli papričky a nakrájané strúčiky cesnaku podľa chuti, ryžové rezance, bylinky a plátky mäsa. Všetko prelejte horúcim vývarom a dochuťte šťavou z limetky.